Beweegspeeltuinen

De Beweegspeeltuinen zijn ontwikkeld op basis van jaren ervaring  binnen het (speciaal)bewegingsonderwijs, PMT en fysiotherapie. Uit verschillende onderzoeken blijkt een steeds grotere achteruitgang in motorische ontwikkeling bij kinderen.

De nadelen van een slechte motorische ontwikkeling zijn erg groot. Zo heb je meer kans op (sport) blessures, overgewicht, diabetes en hart  -en vaatziekten. Voordelen van een goede motorische ontwikkelingen zijn meer plezier in bewegen, meer zelfvertrouwen, betere sociale aansluiting en meer en langere sportdeelname.

Om niet alleen te behandelen, maar ook preventief te werken, heeft BeweegMij de Beweegspeeltuinen ontwikkeld. De beweegspeeltuinen zijn geschikt voor diverse leeftijden. Van peuters, kleuters tot einde basisschool. Een stevige, brede motorische basis in combinatie met plezier staat centraal. Wanneer kinderen plezier beleven aan bewegen, zullen ze intrinsiek gemotiveerd raken om meer en vaker te gaan bewegen. Dit heeft allerlei positieve gevolgen. De lessen zijn gebaseerd op de schijf van 10 van het Athletics Skills Model. Dit houdt in dat alle vormen van bewegen tijdens de lessen aan bod komt.

Klim Speeltuin:

Voor ouders/grootouders de mogelijkheid om samen een uurtje te komen bewegen om zo uw (klein)kind een goede motorische basis te geven. De klimspeeltuin is vergelijkbaar met peuter -en kleutergym.  Kinderen die op jonge leeftijd een goede motorische ontwikkeling hebben, bewegen meer, hebben meer zelfvertrouwen, scoren beter op school en zijn sociaal actiever.

De les bestaat uit verschillende spelletjes die zowel door het kind alleen of samen met een ouder/verzorger gedaan kunnen worden.

Leeftijd:   2,5 tot 4 jaar
Tijd:          14:00 tot 14:50 uur

Spel & Sportspeeltuin

Voor kinderen die graag extra bewegen of nog niet goed kunnen kiezen welke sport ze willen doen. Kinderen leren vooral motorische vaardigheden door veel verschillende beweegactiviteiten te doen. Een brede motorische basis stimuleert de sportdeelname op latere leeftijd.

Gym/sport kleren is wenselijk

Leeftijd:  4 tot 8 jaar
Tijd:         15:00 tot 16:00

Speeltuin Plus

Voor kinderen die moeite hebben om deel te nemen aan sportactiviteiten. Dit kan zijn door een motorische achterstand, overgewicht  of gedragsmatige problemen. Het doel is om kinderen plezier te laten hebben in bewegen. Er wordt binnen deze Speeltuin rekening gehouden met eventuele beperkingen.

De vinden plaats in een kleinere groep. Gym/sport kleren zijn verplicht.

Leeftijd:  8 tot 12 jaar
Tijd:         16:00 tot 17:00 uur

Informatie:

Dag: Vrijdag, uitgezonderd schoolvakanties/feestdagen
Locatie: Sporthal de Kemphaan in Riethoven
Kosten: 75,00 per kwartaal
2 gratis proeflessen

Veelgestelde vragen:

  • Ik heb nog een kleintje thuis en kan niet mee doen bij de klimspeeltuin?

Geen probleem. U kunt uw tweede kind gewoon mee nemen. De activiteiten zijn zo dat u niet actief deel hoeft te nemen. U kunt bij uw tweede kind blijven (de kantine is geopend tijdens de beweegspeeltuinen).

  • Ik moet die dag helaas werken en mijn kind is bij zijn grootouders.

Perfect, twee vliegen in één klap! Bewegen is een mooie manier om de band tussen kleinkind en grootouder verder te verbeteren. Het is soms ook een mooie motivatie om als grootouder meer te gaan bewegen.

  • Ik heb twee kinderen die naar verschillende speeltuinen zouden moeten.

Als het leeftijdsverschil niet te groot is, kan in overleg altijd een kind in een andere speeltuin mee doen.

  • Ik weet niet of het iets is voor mijn kind.

U krijgt altijd gratis twee proeflessen, zodat u goed kunt kijken of het aansluit bij uw kind.

  • Mijn kind is motorisch niet de sterkste voor welke speeltuin moet hem/haar aanmelden?

Meld u kind aan voor de Klim of Spel & Sportspeeltuin. Als na de proeflessen blijkt dat uw kind toch extra aandacht nodig heeft, kunnen we met overleg uw kind plaatsen in de Speeltuin Plus

Voor meer vragen, kunt u mailen naar info@beweegmij.nl