BeweegMij biedt trainingen aan basisschoolleerlingen gericht op het versterken van het sociaal emotioneel welbevinden. Er wordt uitgegaan van de krachten van het kind. Door middel van sport, spel en beweging wordt het kind handvatten geboden. De trainingen vinden plaats in kleine groepen, van 5 tot 8 personen.

Voor wie:

De trainingen zijn er voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Kinderen die misschien erg verlegen zijn, zich terugtrekken uit sociale situaties of juist zichzelf en anderen overschreeuwen. Kinderen die met emoties in de knoop zitten, mogelijk door wat ze hebben meegemaakt. Kinderen die bang zijn fouten te maken, alles goed willen doen of juist over anderen heen lopen.

Thema’s die aan bod komen:

  • Lichaamssignalen: Wat voel ik?
  • Lichaamsbewustzijn: Wat betekent wat ik voel?
  • Zelfbewustzijn: Wat wil ik? Wat kan ik?
  • Positief zelfbeeld: Ik ben goed genoeg. Het is oke, wat ik wel en niet kan.
  • Assertiviteit: Hoe geef ik aan wat ik wel en niet wil? Hoe reageert de ander hierop?
Deze thema’s komen bij elke training aan bod, maar in verschillende mate afhankelijk van de leeftijdsgroep.

Groep 3 en 4: Dit voel ik!

Emoties herkennen bij jezelf en anderen is een voorwaarde om tot goede sociaal-emotionele relaties met anderen aan te gaan. Op een speelse wijze worden de kinderen bekend gemaakt met verschillende emoties, hoe ze deze kunnen herkennen en hierop kunnen reageren.

Groep 5 en 6: Ik ben ik!

Voor kinderen uit de groepen 5 en 6 is er de training ‘Ik ben ik’. Hierin staat het zelfbewustzijn van de kinderen centraal. De kinderen worden uitgedaagd en gestimuleerd om te ontdekken wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en wat ze goed kunnen

Groep 7 en 8: Hier sta ik!

Hier sta ik!” is een weerbaarheidstraining. Dit houdt in dat er aandacht is voor het zelfvertrouwen van de kinderen, het omgaan met anderen en opkomen voor jezelf. Door middel van spel, bewegings –en stoeivormen worden kinderen gestimuleerd om te experimenteren met manieren van reageren op een ander en dicht bij zichzelf te blijven.

Informatie:

Trainer: Janine van der Broek
Locatie: Basisschool Sint Willibrodus in Riethoven
Duur: 1 uur, 8 weken
Prijs: €150,00
Groepsgrootte: 4 tot 8 kinderen.
Startdatum wordt later bekend gemaakt.

  • “Dit voel ik!”  om 14:00 uur
  • “Ik ben ik!” om 15:00 uur
  • “Hier sta ik!” om 16:00 uur
niet praten, maar doen