Beweeggroepen volwassenen

Ontspannen Bewegen

De lessen Ontspannen Bewegen zijn gebaseerd op 3 de 3 A’s: Aandacht, Ademhaling en Actie. Het gaat hierbij om oefeningen op en om de stoel. Gecoördineerde bewegingen in een rustig tempo zonder de grenzen van het fysieke lichaam te overschrijden. Wanneer je ademhaling rustig, gelijkmatig en evenwichtig is, ervaar je psychisch dezelfde kwaliteiten. En door met je aandacht in het Nu, bij waar je mee bezig bent, te zijn verbeter je de waarneming. De waarneming van je omgeving of van je eigen lichaam. Zo kun je door de aandacht en de ademhaling extra spierspanning voorkomen en/of loslaten.
Tijdens de lessen Ontspannen Bewegen werken we aan kracht, lenigheid en balans.

Voor wie: 65+
Wanneer: vrijdag 10:00-11:00 uur
Waar: de Hofstek, Het hofje 1, Riethoven


“Hoe krijgt ze het toch voor elkaar om elke week nieuwe oefeningen te verzinnen?”

“We hebben weer enorm veel plezier gehad”

Twist voorover gebogen

Fit gym

Voor mannen die van oefeningen en spel houden bieden wij een gevarieerde les met daarin aandacht voor lenigheid, kracht, samenwerking en plezier.

Voor wie: mannen 65+
Wanneer: vrijdag 8:30-9:30 uur
Waar: Sporthal De Kemphaan, Vlasstraat 6, Riethoven

Strech&steps

Rekken, strekken en verstevigen van de spieren op muziek met een vleugje conditietraining. De deelneemsters vinden de lessen tegelijk inspannend en ontspannend en voelen dat het hele lichaam aan bod komt. De oefeningen worden zowel zittend, staand als op een matje uitgevoerd.

Voor wie: dames 50+
Wanneer: maandag 13:30-14:30 uur
Waar: Sporthal de Kemphaan, Vlasstraat 6, Riethoven